Pizza met groene asperges en rauwe ham

Pizza. Wie lust ze niet. En je kunt er zoveel mee doen. We zien steeds vaker in de koeling pizza deeg liggen. Dat is soms wel handig als je zelf geen tijd/zin hebt om de bodem te maken.

Misschien kun je deze pizza beter een flammekuche of tarte flambee noemen, maar het komt erg dicht bij elkaar in de buurt. Je hebt een bodem van deeg en daarop doe je de lekkerste ingrediënten.

Zo ook met deze. Ik was op zoek naar verse groene asperges, maar die kon ik niet vinden. Wel kwam ik groene asperges in een glazen pot tegen en ik dacht laten we het eens een keer proberen. Eerlijk is eerlijk, het resultaat was gewoon lekker. En op zich is het met zo’n kant klare bodem zo klaar.

Ik heb in dit geval prosciutto ham gebruikt, omdat het in de aanbieding was. Je kunt natuurlijk ook een andere rauwe ham proberen.Pizza met asperge

Lubestek2Hoofdgerecht   persoon1 2   koksmuts Eenvoudig  klok1 30 minuten

Wat heb je nodig

  • 1 rol pizzadeeg
  • 250 gr groene asperges in een pot
  • 1 ui
  • 100 gr proscuitto
  • 150 gr crème fraîche
  • 20 gr Parmezaanse kaas (geraspt)
  • Peper en zout naar smaak

Hoe maak je het

Laat de asperges goed uitlekken. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.

Rol het deeg uit en leg dit op de ovenplaat. Smeer het deeg in met de de crème fraîche. Stooi hier wat zout over.

Snij de ui in halve ringen. Verdeel de ham, asperges en ui over de pizza. Strooi er naar behoeft wat peper en zout op. En daarna bestooi je hem met de Parmazaanse kaas

Zet de pizza in het midden van de oven voor ongeveer 20 minuten. En daarna kun je aan tafel voor eens een heel andere pizza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *