Hamburger a la maison

Het klinkt heel simpel, maar dit is eigenlijk gewoon lekker eten. Niet de hamburgers die je kant-en-klaar koopt, maar de hamburger die je zelf maakt. Reden is dat je er aan kunt toevoegen wat je zelf lekker vind.

Zolang de basis, het rundergehakt, maar goed is. En dat je ze natuurlijk op een goede manier bakt. Ik zie hamburgers weleens in de frituur ga, wat naar mijn mening niet de juiste manier is. Dit gaat trouwens met je eigen gemaakte hamburger niet lukken.

De hamburger die je zelf maakt zal dikker zijn en als je hem goed bakt ook veel zachter van structuur zijn. Ik zou zeggen probeer en experimenteer.

Hamburger

bestek2 Hoofdgerecht   persoon1 4   koksmuts Makkelijk    klok1 35 minuten

Wat heb je nodig

  • 500 gr rundergehakt
  • 1 uit
  • 1 paprika
  • Gemberpoeder
  • Worcestersaus
  • Gerookte paprika poeder
  • Chili poeder
  • Ketjap
  • Geroosterd bruin bolletje
  • 1 ei
  • Peper en zout

Hoe maak je het?

Pel en snipper de ui. Ontdoe de paprika van zijn zaad en verwijder het wit. Snij de paprika in kleine blokjes.

Rooster het bruine bolletje en breek deze in kleine stukjes. Je kunt ook beschuit gebruiken, maar de stukjes brood zorgen er voor dat het wat luchtiger blijft.

Doe het gehakt in een grote kom en maak een kuil in het midden. Doe hier de gemberpoeder, worcestersaus, (kijk uit, niet te veel) paprika poeder, chilipoeder, ketjap, ei, paprika, peper en zout en brood in en begin te kneden. Meng alles goed door elkaar totdat er een compacte massa ontstaat. Leg dit een half uurtje in de koelkast om te rusten.

Zet een grillpan op het vuur en strooi er wat zout in. Verdeel de hamburger massa in 4 delen. Maak er een mooi bolletje van en druk dit plat maar niet al te plat. Hij mag best 4 centimeter hoog zijn.

Zodra de pan warm is gaan de hamburgers in de pan. Laat de ene kant rustig bakken en na ongeveer 4 minuten, draai je ze om. De hamburger moet goed loslaten van de pan. Bak de andere kant net zo lang en draai hem nogmaals om. Na nog aan beide kanten ongeveer 4 minuten gebakken te hebben, is deze klaar. De hamburger voelt nog veerkrachtig als je er met je vinger op drukt, maar als je hem open snijd moet hij niet meer rood zijn van binnen.

Serveer met een salade, eigen gemaakte pittige tomatenketchup en mayonaise en bijvoorbeeld frietjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *