Chocoladepasta met sinasappel

Met het basisrecept voor Pasta kun je alle kanten uit. Zoals deze chocoladepasta die je als nagerecht kunt eten.

Het klinkt misschien wat vreemd, maar het is mogelijk om pasta als nagerecht te serveren. Alles wat je nodig hebt is het basis recept van pasta, maar dan met wat gesmolten chocolade en wat cacaopoeder. Het is weer eens wat anders. Maak niet al te veel pasta, want na een uitgebreide maaltijd kan dat wat zwaar op de maag vallen.

De sinaasappel kun je beter enige tijd van te voren bereiden. Als je het in de koelkast zet, is dit lekker fris en trekt de smaak van de siroop door heel de sinaasappel. Ik heb de sinaasappel ontvliest. Dit kost enig werk, maar dan heb je wel mooie sinaasappelstukjes zonder vel. In het recept heb ik geschreven hoe dat moet.

De pasta wordt wel gekookt, maar doordat je de koude sinaasappel en saus overheen doet, is het snel koud.

Chocoladepasta

bestek2 Nagerecht   persoon1 4   koksmuts Moeilijk   klok1 45 minuten

Wat heb je nodig

  • 200 gr bloem
  • 2 eieren
  • 1 el olie
  • snufje zout
  • 50 gr pure chocolade
  • 2 el cacaopoeder
  • 50 gr suiker
  • 1,5 dl water
  • 3 el cognac
  • 4 sinaasappels
  • 3 hele kruidnagels
  • 50 gr amandelen
  • poedersuiker
  • slagroom

Hoe maak je het

Doe de bloem met de gezeefde cacaopoeder in een kom en meng dit goed. Smelt de chocolade en laat dit iets afkoelen. Meng de chocolade met de eieren. Doe het eimengsel in het midden van de kom en maak hiervan een mooi donkere pasta deeg. Inpakken in plastic folie en in de koelkast laten rusten.

Verhit de suiker met het water in een pan op een matig hoog vuur tot de suiker is gesmolten. Roer niet. Breng aan de kook zodra de suiker is opgelost en laat ongeveer 5 minuten koken. Er ontstaat nu een lichte suikersiroop. Nee de pan van het vuur en roer er de cognac en kruidnagels door.

Ontvlies de sinaasappel. Dit doe je als volgt:

  • Snijd aan de onderkant en bovenkant een kapje van de sinaasappel af, tot aan het vruchtvlees.
  • Zet de sinaasappel met de vlakke kant op een snijplank.
  • Snijd van boven naar beneden in een vloeiende lijn de schil van het vruchtvlees.
  • Snijd de schil van de sinaasappel zo dik af dat vruchtvlees direct zichtbaar wordt, maar ook niet meer dan dat.
  • Draai de sinaasappel en herhaal de techniek tot de hele schil is verwijderd.
  • Neem de sinaasappel in de hand en snijd nu voorzichtig langs één van de vliezen van een partje tot aan het midden van vrucht.
  • Snijd daarna de andere zijde van het sinaasappelpartje los van het vlies en wip het partje eruit.
  • Ga zo door totdat alle partjes uit de sinaasappel zijn uitgesneden. Zorg dat er geen pitjes mee gaan.

Als je dit voor de eerste keer doet, kan het wat tegenvallen. Maar als je het eenmaal door hebt, is het goed te doen.

Meng de suikersiroop met de partjes sinaasappel en zet koud weg. Dit moet ongeveer 2 uur trekken. Ondertussen kun je wel alvast de pasta maken.

Hak de amandelen fijn en sla de slagroom op. Maak de pasta met de pastamachine.

Nadat de sinaasappels meer dan 2 uur getrokken hebben, kun je de chocoladepasta koken. Na ongeveer 2 minuten koken in een ruime pan kokend water, is de pasta gaar. Het beste is om dit altijd even te proeven. Omdat je zelf pasta maakt, kan de dikte anders zijn en kan de kooktijd ook iets langer zijn.

Schep de chocoladepasta op het bord en verdeel er de partjes sinaasappel over. Schenk wat van de suikersiroop over de pasta. Strooi de amandelen erover en bestuif licht met poedersuiker. Als laatste garneer je het met wat ongezoete slagroom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *